Praktijkgegevens
X

GZ-Haptotherapeut
Lid van VVH:
lidnummer 646A

AGB-code praktijk:
90-055096

AGB-code zorgverlener:
90-046469

KVK nummer:
55354319

Vijfdaagse vrouwentraining

Vijfdaagse vrouwentraining waarbij haptonomie en systemisch werk elkaar versterken.

Hjir bin ik , wêr bisto?

Vrouwen draaien dit meestal om. Do bist hjir, wêr bin ik? Vrouwen in het algemeen, en in Friesland in het bijzonder, zijn vaak doorzetters, nemen vaak te veel verantwoordelijkheid op zich en moeten daarvoor zichzelf in de steek laten. Net klage, mar drage . Niet zeuren, de schouders eronder .Ze zijn flink en moeten van zichzelf van alles kunnen. Ook het liefst alleen. Hulp vragen is vaak lastig. Ze hebben veel ballen in de lucht te houden, in het gezin, op het werk, bij verenigingen, in de buurt waar ze wonen en misschien nog wel meer. De balans tussen onafhankelijk zijn en kwetsbaarheid tonen is vaak moeilijk.

Hoe staat het met de verbinding met jezelf? Wat maakt jou tot vrouw? Kun je je vrouwelijkheid ervaren? Kun je je verhouden met je fijne en minder fijne kanten? Ben je er bewust van hoe je in relatie staat met jezelf? Ben je bekend met een hoge lat? Hoe zit het met de balans van geven en nemen? Kun je vanuit vrijheid verbinden, of vind je het lastig om je eigen plek te houden? Hoe vrij voel je je in de nabijheid van een ander, in de intimiteit met de ander? Een heleboel vragen, waar je meer zicht op zou kunnen krijgen.

We hebben een training ontwikkeld waar je gedurende 5 dagen een persoonlijk ontwikkelingsproces aangaat, waarin je leert om meer te gaan staan vanuit jezelf en niet vanuit kracht. Dit vraagt een innerlijke beweging waarbij we gebruik maken van systemisch werk en de haptonomie. Een unieke combinatie waarbij gewerkt wordt op lichamelijk, emotioneel en psychosociaal vlak.

Thema’s die o.a. voorbij komen zijn: je plek in het familiesysteem, je lijf bewonen, moeder-dochter relatie, vrouwenlijn, liefde en relaties.

Een training met alleen maar vrouwen is een bijzondere ervaring. Ook al denk je: ”jakkes alleen maar vrouwen”, dan is het juist goed om dit eens te ervaren. Wij kunnen als vrouw niet zonder de bedding van andere vrouwen om over onze vrouwelijke energie te kunnen beschikken en te laten stromen.

Wil jij samen met andere vrouwen een ontwikkelingstap maken die je dichter bij je eigen kern brengt, schrijf je dan in!

De begeleiding is in handen van Tineke Scheltinga, docent van de SSB Frylân en mede eigenaar van “De Omslag Maken” in Wolvega en Wilma Tigchelaar, haptotherapeut in Leeuwarden en systemisch opgeleid.

Actieve beheersing van het Fries is niet noodzakelijk om aan deze vijfdaagse te kunnen meedoen!

Data:

  • Zaterdag 21 september 2024
  • Zaterdag 19 oktober 2024
  • Zaterdag 18 januari 2025
  • Zaterdag 1 maart 2025
  • Zaterdag 23 november 2024

Tijden: van 09:30 uur( inloop vanaf 09.15 uur) tot 17.00 uur
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16
Locatie: De Omslag Maken, Dr. Dreeslaan 20, 8471 LE Wolvega
Aanmelden plus eventuele dieetwensen kan via ssb-fryslan.nl.

Prijs: € 1175,- inclusief btw, lunch, koffie, thee en lekkers.

Verhuisd!

Haptonomie Tigchelaar is verhuisd naar een nieuwe locatie: